Vår historia

Optimalahem gruppen har varit en del av den skånska bostadsmarknaden sedan 1975 då JW Hus bildades.

I många år utvecklade företaget framgångsrikt arkitektritade kvalitetshus till privatpersoner Sydsverige. När JW Hus förvärvades av nuvarande ägare 2008, mitt i rådande finanskris, tog ett intensivt utvecklingsarbete fart. 2009 lanserades 1:A villan och blev en omedelbar succé. 1:A villan var något så enkelt som ett hem som vanligt folk hade råd med, paketerat på ett attraktivt sätt. Bland annat
inleddes ett unikt samarbete med IKEA. Två år senare, 2010, seglade 1:A villan upp som den som sålt flest hus i Sydsverige.

Vårt mål är att leverera bostäder som är anpassade efter de olika livscyklernas behov. Detta har genom åren resulterat i olika koncept och inriktningar. Inte minst har de ekonomiska faktorerna spelat in då det har blivit svårare och svårare för unga familjer att finansiera sina bostadsköp. Detta främjar bostadsrätten som boendeform och därför har vår verksamhet mer och mer inriktats på att skapa bostadsrättsföreningar enligt två konceptspår:

2013 skapades Optimalahem med inriktning på 55+. Optimalahem är vårt varumärke för bekväma bostadsrätter för mogna vuxna som vill ha ett lättskött boende med goda grannar och en gemenskap som gör att man tryggt kan lämna sitt boende för äventyr någon annanstans i världen.

2018 lanserades 1:A villan Bostadsrätt som riktar sig mot förstagångsköpande familjer. Här kan familjen få villaboendets möjligheter i kombination med bostadsrättens lägre instegsnivå. 2021 skapades ett nytt koncept för fritidsboende och inleddes med ett projekt på Österlen.

Optimalahem gruppen.

Vi har nu ett pågående arbete med att formera Optimalahem gruppen. Alla våra varumärken skall med sina specifika målgrupper utgöra en grund för vårt företags ledord ” bostäder för varje del av livet”. 

 

1:A Villan bostadsrätt

1:A villan Bostadsrätt riktar sig till unga familjer som söker sitt första egenägda hem. Vi erbjuder välplanerade radhus i två plan med bostadsrätt. Familjevänligt med tre till fyra sovrum och egen trädgård med uteplats.

Ett stort urval av kostnadsfria tillval samt ett pris som är hanterbart för en bred målgrupp.

1:A Villan

1:A villan riktar sig till familjer som vill skapa ett eget nytt hem med personlig stil!

Idag har vi en gedigen huskatalog att erbjuda de familjer som söker ett modernt kvalitetshus med god design, kök och vitvaror i samarbete med IKEA och bra boendeekonomi.

Optimalahem

Optimala hem riktar sig till 55+, det vill säga människor som har nått stadiet i livet där man vill ha mer tid över och skörda lite efter åren med många åtaganden.

Det är bekväma och lättskötta enplanshus om cirka 100 kvm som upplåtes i bostadsrättsform. Idealiska hus för de som söker ett lugnt, tryggt boende med inbyggd gemenskap.

Optimala fritiden

För dig som vill hemestra i Sverige bygger vi moderna, stora villor som säljs i andelar.

Husen är fullt möblerade och inredda av vår inredningsdesigner Mija Kinning, känd från TV.