Gruppen i siffror

1500

villor sålda

450

Bostadsrätter färdigställda

45

Föreningar överlämnade

120

Bostadsrätter under produktion 2021

Vår historia

Optimalahem-gruppen har varit en del av den skånska bostadsmarknaden sedan 1975 då JW Hus bildades.

I många år utvecklade företaget framgångsrikt arkitektritade kvalitetshus till privatpersoner Sydsverige. När JW Hus förvärvades av nuvarande ägare 2008, mitt i rådande finanskris, tog ett intensivt utvecklingsarbete fart. 2009 lanserades 1:A villan och blev en omedelbar succé. 1:A villan var något så enkelt som ett hem som vanligt folk hade råd med, paketerat på ett attraktivt sätt. Bland annat
inleddes ett unikt samarbete med IKEA. Två år senare, 2010, seglade 1:A villan upp som den som sålt flest hus i Sydsverige.

Vårt mål är att leverera bostäder som är anpassade efter de olika livscyklernas behov. Detta har genom åren resulterat i olika koncept och inriktningar. Inte minst har de ekonomiska faktorerna spelat in då det har blivit svårare och
svårare för unga familjer att finansiera sina bostadsköp. Detta främjar bostadsrätten som boendeform och därför har vår verksamhet mer och mer inriktats på att skapa bostadsrättsföreningar enligt två konceptspår:

2013 skapades Optimala hem med inriktning på 55+. Optimala hem är vårt varumärke för bekväma bostadsrätter för mogna vuxna som vill ha ett lättskött boende med goda grannar och en gemenskap som gör att man tryggt kan lämna sitt boende för äventyr någon annanstans i världen.

2018 lanserades 1:A villan Bostadsrätt som riktar sig mot förstagångsköpande familjer. Här kan familjen få villaboendets möjligheter i kombination med bostadsrättens lägre instegsnivå. 2021 skapades ett nytt koncept för fritidsboende och inleddes med ett projekt på Österlen.

Optimalahem- gruppen.

Vi har nu ett pågående arbete med att formera Optimalahem-gruppen. Alla våra varumärken skall med sina specifika målgrupper utgöra en grund för vårt företags ledord ” bostäder för varje del av livet”. Effektivt arbete med att hitta synergier samtidigt som vi bevarar de ”vattentäta skotten” mellan de olika koncepten.

En del av det arbetet är att skapa vårt ”nya hem”. På Modemgatan 6 i Vellinge skapar vi nu vårt företags hjärta. Modernt och effektivt kontor med senaste teknik i kombination med ett showroom som kommer att erbjuda våra kunder en helt unik upplevelse! Låt oss få återkomma med mer info efterhand som det växer fram. Beräknad öppning januari 2022.