Julias resa till inflytt

Vi har träffat Julia, som har köpt ett enplanshus av oss på Optimalahem.

Fyra snabba med Julia!

Jobbar som – mäklarassistent
Bor med – sambon och hunden Svante
Favoritmat – sushi
Fritiden spenderar jag helst – i skogen

Hej Julia! Berätta lite om dig själv.

Jag heter Julia och är 21 år gammal. Jag bor med min sambo och hund i Svedala och arbetar som mäklarassistent.

Hur bor du idag?

Idag bor jag i en nyproducerad lägenhet  på fjärde våningen med inglasad balkong. Det var dock min sambo som köpte lägenheten så jag var inte involverad i tillvalen. Här har jag bott i ett år!

Visste du ungefär vad du var ute efter innan du hittade vårt projekt?

Jag är född i Skivarp och har bott i Skurups kommun i princip hela mitt liv, och kände att jag ville komma närmare familjen som bor i Skurup. Jag ville flytta till hus och komma ner på marken då vi har hund och det inte är det mest optimala att bo i lägenhet på fjärde våningen då.  

Vad fick dig att bli intresserad av projektet?
Vi kollade specifikt på hus i bostadsrättsform då det känns som ett naturligt steg innan man binder sig till det stora husköpet med allt underhåll, och när vi då fick nys om Optimalahem i Skurup kändes det som det enda rätta. 

Husen byggs i ett väldigt trevligt område i Skurup som ständigt expanderar och det som lockade extra mycket var att det var enplanshus. Vi valde även att köpa nyproduktion igen då vi vet om vilken bra affär det är när man sedan väljer att sälja, men även för att allt är nytt och fräscht vilket vi är vana vid då vårt boende idag är nyproducerat. Då jag själv arbetar som mäklarassistent är jag påläst och vet om att Optimalahems hus är bra.

”Man kan verkligen få ett så fint hem utan att lägga massa pengar på tillvalen”

Är det något i processen du är mindre nöjd med? Som du tycker skulle ha gått till på ett annat sätt?

Jag saknade en infoträff och tror att det hade varit väldigt givande att få träffa er och få mer information om projektet fysiskt, men sedan förstår jag att det är svårt iochmed Corona. 

Sedan hade jag även önskat ännu fler bilder på huset, utvändigt som invändigt. Man är så himla taggad på sitt boende och man vill ju se mer! Men jag har hört att ni ska ha ett visningshus här i Skurup så det kommer ju göra stor skillnad för framtida kunder. 

Var det något i processen som överträffade dina förväntningar?

Ja, det var en hel del. Men något som verkligen utmärkte sig var att jag fått en så himla bra service från er som bolag. Ni har varit väldigt närvarande och delaktiga i processen, som ger oss som kunder en stor trygghet. Att man alltid kan vända sig direkt till entreprenören istället för att behöva gå igenom mäklarna vid vissa frågor har varit något som jag verkligen uppskattat. 

Sedan är det även tillvalsmötet och hjälpen man får av Mija som verkligen har överträffat ens förväntningar. Man kan verkligen få ett så fint hem utan att lägga massa pengar på tillvalen. Detta då ni erbjuder så många kostnadsfria val från kända märken som exempelvis Ballingslöv.

 

preliminära planlösningar
preliminära planlösningar

”Det jag mest ser fram emot är min nya trädgård.”

– Svante

Du är yngre än Optimalahems typiska målgrupp, som främst riktar sig till folk över 55. Har du några tankar om det?

Ja, jag tror många yngre har varit rädda för att köpa ett hus av er då ni just har riktat er till den målgruppen och man har tänkt att det inte är anpassat för yngre. Sedan tror jag att yngre som kanske inte har hund tycker det är bekvämt att bo i lägenhet och inte känner att de saknar en uteplats så som jag gjort. 

Jag anser själv att huset passar för en väldigt bred målgrupp, det passar en liten barnfamilj lika bra som ett äldre par. Alla kan verkligen bo i ett Optimalahem. Sedan är det kanske inte alla i min ålder som faktiskt har möjlighet att köpa ett hus i den prisklassen, även fast det är ett väldigt bra pris och även det kan vara en bidragande faktor.