Enplans parhus med härlig uteplats

Nya fritidshus på Brösarps Backar!

Fyra gedigna villor i 1 plan på 122 kvm.
40 andelar om 5 veckor vardera

Insats per andel 495.000 kr.
Avgift per månad och andel 996 kr/mån inkl drift.

Drömmer du om ett komplett semesterboende på Österlen?

Köp din andel av Österlen för ett pris på 495 000 kr med en månadsavgift på 996 kr/mån.

Annorlunda fritidsdrömmar

Du kan nu bli ägare till ett hus på ett fantastiskt läge där det egentligen inte spelar någon roll vilken årstid det är.

Det handlar ju om ledighet. Ett fritidshus som man äger själv är ett sätt att semestra på, man gillar att snickra och fixa och tycker det är avkopplande. Vi tror att ni kanske tänker lite annorlunda. Ledigt är ledigt, ledigt kan vara att hitta ett nytt trekkingspår. Ledigt kan vara att laga god mat och njuta ett gott vin med vänner. Ledigt kan vara att ta cykeln på taket och ta en helg på Österlen.

Handen på hjärtat, hur många veckor skulle ni nyttjat ett egenägt fritidsboende? Hur många veckor skulle husvagnen stå på förvaring och kosta pengar, eller husbil? Här betalar man för vad man använder helt enkelt.

Din månadsavgift går till underhållet och skötseln av huset. Den täcker alla de fasta och rörliga kostnader som er förening har. Det rullande schemat gör att du får njuta av ditt nya hideaway olika tider på året. En helg med massor av snö eller sköna bad i havet, variationen i veckor gör att du möter ett ”nytt” ställe, en ny årstid, varje år. Du vet långt i förväg vilka veckor du har och kan planera för din egen semester eller för att hyra ut.

 

Semestra på Österlen

Sköna dagar på stranden

Träna bland vackra omgivningar

Umgås tillsammans

Tre bra skäl till varför du ska semestra i ett Optimalt fritidshus

Frihet

Det handlar ju om semester. Är du typen som gillar att vara ledig på din semester så kan ett andelsboende vara den perfekta lösningen. Lämna verktygen hemma. Underhåll och storstädning sköts av föreningen. Huset är stort, fräscht och modernt med största komfort.

En smart investering

Handen på hjärtat, hur många veckor nyttjar du ett egenägt fritidsboende? Hur många veckor står husvagnen på uppfarten och kostar pengar? Här betalar man för vad man använder helt enkelt.

Flexibelt

Insatsen är på en angenäm nivå som de flesta av oss kan betala via sparkontot, via belåning av vår permanenta bostad eller genom ett kort lån utan säkerhet. Givetvis kan ni inbördes, ni tio som äger huset, byta veckor. Vi tillhandahåller ett rullande schema som ni sedan kan besluta om att ändra.

Fullt möblerat semesterhus av inredningsdesignern Mija Kinning

Nykänslan i ditt nya semesterhus går faktiskt att ta på. För oss är
det viktigt att du får ett hem, en plats som ger positiv energi, bra
tankar och en skön känsla.

Huset levereras möblerat och klart med
en väl genomtänkt stil signerad av vår inredare Mija Kinning. Mija
har lång erfarenhet av inredning och som programledare för både
”Bygglov” i TV4 och ”Roomservice” i Kanal 5, har hon inrett hem runt
om i hela Sverige. Behaglig golvvärme i hela huset, stor uteplats
med trädäck, kök från Ballingslöv och badrum med spakänsla är
bara några av de detaljer som förstärker kvalitetskänslan i huset.
Ett optimalt hem för livsnjutaren som vill ha mer kvalitetstid och
mindre måsten!

” Jag tänkte låt den vackra naturen med hedarna, backarna och havet återspeglas i inredningen. Naturmaterial som håller över tid och en färgskala som andas lugn, det här ska vara en plats där man bara ska kunna njuta.”

Mija 

Att dela ligger i tiden  

Att dela är både klimat och ekonomismart!
Istället för att äga eget så är man del av något bättre, något som enkelt kan skötas och den dag man har tröttnat är det bara att överlåta på någon annan, snabbt och enkelt eftersom det inte rör sig om en förmögenhet. Resurserna på planeten sinar och alla trender pekar mot att man delar saker. Bostadsrätten är kanske det äldsta, kända men mest framgångsrika exemplet på riktig delningsekonomi. Vårt andelskoncept tar bostadsrätten vidare till en ny nivå. 2.0. Det handlar även om delat ansvar, att inte vara den som skall fixa allt och känna press att kunna hantera en byggnad, fastighet eller bostadsrätt. Att lägga sina ekonomiska och tidsmässiga resurser på helt rätt saker helt enkelt. 
 

Det är ingen nyhet med andelsbostadsrätter. De har funnits länge i svenska fjällen och faktiskt lite här och där i Sverige. Det nya med vårt koncept är att vi har satsat på en gedigen och bra villa som är byggd och utrustad för att kunna erbjuda högsta boendestandard, precis så som du har det i ditt permanenta hem. Mija Kinnings inredning ger dig ett vackert och smakfullt semesterhem att vistas i! 

Kontakta Mäklare Lena Fridlund Danielsson

Anmäl ditt intresse till Conny!

0706-986634
Conny.knutsson@bjurfors.se

Conny Knutsson,
Fastighetsmäklare, Bjurfors

Klicka här för att läsa mer om hur det fungerar att äga ett andelsboende!

Här listar vi några av de vanligaste frågorna kring andelsboende. Andelsformen är beprövad och vi har valt att använda oss av brukarvillkor som är vedertagna i boendeformen. Vi har då säkerställt att funktionen är god och att brukandet blir lätt för er som köper en andel i Optimala Fritiden. Veckoschema för respektive hus hittar du här.

Kostnader

Insats per andel är 495 000 kr.

Månadsavgiften är 996 kr per andel.

I månadsavgiften ingår drift av fastigheten så som el, vatten/avlopp, uppvärmning, renhållning, fiberanslutning, kapitalkostnader, beredskap för reparation samt bostadsrättsföreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

Antal andelar och storlek på husen

Bostadsrättsföreningen (nedan Brf) består av 40 andelar fördelat på 4 fristående hus om vardera 122 kvm i 1 plan, se planlösningar och situationsplan.

Köpets genomförande

Ni tecknar ett bokningsavtal med föreningen där det avtalas om vilken andel och i vilket hus man önskar göra ett förvärv. Föreningen förbinder sig att möta den bokningen om projektet genomförs. Man erlägger 25.000 kr i bokningsavgift. Väljer man att lämna sin bokning så återbetalas 20.000 kr. om villkoren förändras från försäljningsprospektet återbetalas hela bokningsavgiften.

När vi har uppnått en rimlig andel bokningar av de 40 andelarna så tecknar vi upplåtelseavtal med er och då skall 10% av insatsen erläggas som handpenning. Resterande 90% erläggs när slutbesiktning har genomförts och godkänts samt när man erhåller dispositionen till huset.

Bokningsordningen

Vi bokar först upp hus nr 7 och 9. När dessa 20 andelar är bokade öppnar vi bokningar på hus nr 11 och 13. Det kan tas beslut om att skapa en förening per vardera 2 hus med då totalt 20 andelar i varje förening.

När kan jag börja använda min andel?

Fritidshusen kommer att vara färdigställda ungefär 1 år efter att vi har skrivit upplåtelseavtal med alla medlemmar. Med förväntad försäljningsutveckling skulle man kunna uppskatta en första disposition till vecka 45 år 2022.

Vad händer om samtliga andelar inte är sålda vid inflytt?

Optimala Fritiden tar ansvar för osålda andelar och ansvarar för dessa andelars åtagande gentemot föreningen. Detta genom förvärv av återstående andelar. Dessa andelar kan då bli föremål för mer regelbunden uthyrning tills de säljs.

Vad händer om erforderligt antal andelar inte blir bokade innan den 1 januari 2022

Optimala Fritiden återbetalar alla erlagda bokningsavgifter och projektet ställs in.

När och hur ofta har jag tillgång till min andelslägenhet?

Varje andelsägare har rätt att vistas i lägenheten fem veckor per år. De två övriga veckorna disponeras för underhåll och storstädning och/eller uthyrning där samtliga intäkter går till Brf. Andelen ger nyttjanderätt var 10:e vecka och varje år flyttas andelens veckonummer en vecka. Se bilagt schema för de olika andelarna i husen. 50 veckor fördelas som vistelseveckor, övriga veckor är underhållsveckor.

Schema för veckofördelning kommer att finnas och ingå i avtalet som skrivs mellan medlemmen och föreningen.

Förbrukningsartiklar under vistelsen

Som medlem tar du med dig sängkläder efter behov (Täcken och kuddar finns för 6 personer). Du medtager även handdukar för ditt behov. Kaffe, kaffefilter, toalettpapper, diskmedel och så vidare medtager du för eget behov, likaså tvål och annan hygienutrustning.

Uthyrning, hur fungerar det?

Medlem som inte önskar nyttja sin andel äger rätt att hyra ut sin andel i andra hand. Medlem ansvarar fullt ut för nyttjandet även vid andrahandsuthyrning.

När är det bytesdag?

Söndagar är bytesdag. Man skall lämna huset välstädat senast kl 12:00 och nästa andelsägare har tillträde tidigast kl 16:00.

Städning

Städutrustning finns i varje hus. Dammsugare, svabb och hink. I varje hus finns även en huspärm med bland annat ett kapitel ”För allas trevnad” med städningsanvisningar.

Vem ansvarar för underhåll?

Andelsägaren är skyldig iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick inom eller utom huset inklusive mark och förråd samt rätta sig efter föreningens ordningsregler. Detta gäller även för den som hör till hushållet, gästar andelsägaren eller som utför arbete för andelsägarens räkning.

Andelsägaren skall hålla lägenheten jämte utrymmen, inventarier och utrustning i gott skick och väl vårda detsamma. Detta gäller även mark, förråd och andra lägenhetskomplement som kan ingå i upplåtelsen.

Brf svarar för sedvanligt underhåll av fastighet samt teknisk skötsel. Fastigheten storstädas två veckor per år och ev. renoveringar utförs under dessa veckor. Fönsterputsning sker två gånger per år. Gemensam underhållsfond används både för inre och yttre underhåll och användning beslutas av Brf styrelsen. Föreningens medlemmar beslutar på årsmöte om underhållsåtgärder.

Vad gör jag när inventarier går sönder?

Mindre saker som exempelvis glödlampor eller glas finns i lager i husen och bekostas av föreningen, större inventarier såsom möbler ersätts skador på av den som åsamkat skadan.

Bostadsrättsföreningens ekonomi

Föreningens ekonomi finns upprättad i lagstadgad Ekonomisk plan som kommer att vara granskad och registrerad hos Boverket.

Månadsavgift

Månadsavgift betalas av varje andelsägare för att täcka drift-och underhållskostnader samt kapitalkostnader i föreningen. Man erhåller kvartalsfaktura via i första hand mail som skall vara betald i mitten av innevarande kvartal.

Elektroniskt ytterdörrslås

Alla husen har elektroniskt lås av fabrikat Yale Doorman. Varje andel får en egen låskod. Fastighetsförvaltaren kan vid behov se vem som varit i huset och när.

Husdjur och rökning

Husen är rökfria, husdjur kan medtagas men då skall särskilt noggrann städning beaktas av gästerna.

Inventarier

Varje hus är fullt möblerat. Internet/Wifi. I huset finns en mindre smartTV. Kanalutbud enligt Telia basutbud. Det finns en inventarieförteckning i huspärmen.

Parkering

Varje hus har en egen parkeringsplats i anslutning till huset.

Förråd

Varje hus har ett eget kallförråd i anslutning till huset. Nyckel till respektive förråd förvaras i respektive hus. Man får inte kvarlämna personliga tillhörigheter i förrådet utanför sina egna veckor.

Utemiljö

Det kommer att finnas stora generösa trädäck till varje hus. Det utrustas med utemöbler för 6 personer, kolgrill, solskydd och övrigt. Parkeringen är belagd med grus likaså gång till entre. Övriga ytor kring huset och trädäcket är naturmiljö anpassad till angränsande urskog.

Sopor

Sophämtning sker en gång i veckan varför det är extra viktigt att lämna glas, metall, papp, kartong och på miljöstation i Brösarp eller på av kommunen arrangerad återvinningsstation